Politica 9 Mai 2017 12:26
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Europei, sustinand ca "9 mai ar trebui sa fie si o zi de reflectie cu privire la viitorul proiectului european", scrie romanialibera.ro.

"In 2017, 9 mai ar trebui sa fie si o zi de reflectie cu privire la viitorul proiectului european. Reamintesc cum, la finalul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Winston Churchill, invitat de presedintele SUA Harry Truman, a sustinut o serie de conferinte, ocazie cu care a lansat faimoasa formula a Cortinei de Fier. Romania, alaturi de alte state europene, a trebuit sa supravietuiasca celor 45 de ani de regim comunist impus cu forta, izolata in spatele acestei cortine.

Ma tem ca, in 2017, se lasa treptat o noua cortina. O cortina ambalata frumos, prin termeni de tipul „Europa cu mai multe viteze” sau „Europa cu mai multe ritmuri”, dar tot cortina si cu acelasi efect: impingerea unor state-membre intr-o zona de periferie avand drept consecinta franarea dezvoltarii economice. Din punctul meu de vedere, o astfel de abordare reprezinta cea mai mare greseala posibila, pentru ca ar submina increderea pe care romanii si alti cetateni ai UE o au in proiectul european.

Ca european convins voi actiona pentru a nu intra in logica Europei cu mai multe viteze. Sper ca si alti oameni politici din Romania sa inteleaga importanta momentului si sa nu continue sa taca si sa evite aceasta dezbatere. Trebuie sa invatam sa promovam cu mai mult curaj interesele legitime ale Romaniei!", a scris Tariceanu pe Facebook.

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.