Politica 8 Mai 2017 11:27
Dupa castigarea alegerilor prezidentiale din Franta de catre Emmanuel Macron, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a transmis un mesaj in care subliniaza ca toata lumea are de invatat din lectia franceza, noteaza romanialibera.ro.

"Franta a transmis un mesaj clar: locul ei este in centrul Uniunii Europene, alaturi de partenerii sai! Izolationismul propus de extrema dreapta, reprezentata de Marine Le Pen, a fost respins categoric de cetatenii francezi. Franta a oferit astazi un exemplu de democratie, maturitate si viziune asupra viitorului Europei. Este lectia respingerii populismului desantat, a extremismului demagogic si a oportunismului.

Desi rezultatul era anticipat in toate studiile sociologice, formalizarea infrangerii Frontului National este ca o declaratie de razboi impotriva politicienilor care clameaza ca valorile democratice europene au apus.

Am convingerea ca si la alegerile legislative francezii vor spune NU celor care vor sa ii izoleze, celor care nu inteleg ca lumea se schimba si ca nu mai exista varianta intoarcerii in timp.

Avem cu totii de invatat din lectia franceza. Felicitari cetatenilor francezi pentru ca au aratat tuturor celor sceptici cu privire la proiectul european ca viitorul exista doar in Uniunea Europeana!", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citeste si:



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.