Politica 4 Mai 2017 13:27
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat, joi, la Movile, judetul Sibiu, ca SUA incurajeaza foarte mult lupta romanilor impotriva coruptiei si eforturile pentru intarirea statului de drept.

Diplomatul american a spus ca „nu toata lumea este fericita cu vocea Statelor Unite ale Americii” pe care a redat-o in discutiile privind lupta anticoruptie in Romania.

Hans Klemm a fost prezent la Movile, alaturi de episcopul Reinhard Guib, pentru a-i oferi acestuia un cec de 59.300 de dolari americani pentru lucrari de restructurare la bisericile fortificate din Movile si Agarbiciu (Sibiu) si Daia (Mures). Cu aceasta ocazie, episcopul a apreciat si implicarea ambasadorului SUA in domeniul politic din Romania.

„Multumim ca v-ati implicat si in domeniul politic in Romania, impotriva coruptiei si speram ca ceea ce politicienii fac in Parlament — speram ca, cu ajutorul dumneavoastra, cu cel al presei si cu cel al societatii civile din Romania, vom riposta si ca democratia si dreptatea vor triumfa”, i s-a adresat Guib ambasadorului.

In replica, acesta l-a asigurat pe episcop de sprijinul SUA. „Multumesc pentru incurajare, domnule episcop! Nu toata lumea e fericita cu vocea SUA pe care am redat-o in aceste eforturi, dar incurajam foarte mult lupta impotriva coruptiei si efortul romanilor de a intari statul de drept”, a raspuns Hans Klemm, conform Digi24 care citeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.