Politica 3 Mai 2017 16:11
Deputatul PNL Florin Roman a anuntat miercuri, de la tribuna plenului, ca, incepand de saptamana viitoare, va intra in greva japoneza, el fiind nemultumit de faptul ca majoritatea parlamentara PSD, ALDE si UDMR a respins in bloc, in comisiile pentru administratie si cultura, toate amendamentele sale la proiectul privind "Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918".

"De la cea mai inalta tribuna a Parlamentului, va anunt ca incepand de saptamana viitoare voi intra in greva japoneza, iar la inceputul sesiunii, din septembrie, daca Guvernul Grindeanu zero va aloca zero bani pentru Alba Iulia, o sa-mi rezerv dreptul de a protesta in greva foamei spre dispretul dumneavoastra", a afirmat liberalul.

Florin Roman a precizat marti, intr-un comunicat de presa, ca PSD, ALDE si UDMR si-au facut "un obiectiv din a sabota toate proiectele care vizeaza Centenarul Unirii".

"In cadrul sedintei comune a Comisiilor pentru administratie si cultura ale Camerei Deputatilor, aceasta coalitie a respins in bloc toate amendamentele depuse de mine la proiectul privind Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Aceste amendamente vizau realizarea Monumentului Unitatii Nationale in municipiul Alba Iulia pana la 1 noiembrie 2018, lucrari de reabilitare la Sala Unirii din municipiul Alba Iulia pana la 1 noiembrie 2018, precum si lucrari de reabilitare si consolidare la Muzeul Unirii din municipiul Alba Iulia pana la 1 noiembrie 2018", a completat deputatul PNL.

El a mai spus ca un alt amendament depus la acest proiect de lege viza ca Departamentul CENTENAR, care are ca obiectiv coordonarea la nivel national a pregatirii, organizarii si desfasurarii manifestarilor, actiunilor si proiectelor de aniversare a Centenarului Romaniei (1918-2018) si Primului Razboi Mondial, sa isi desfasoare activitatea in municipiul Alba Iulia, pana la 1 decembrie 2018.

"Niciunul dintre aceste amendamente menite sa contribuie la aniversarea in conditii onorabile a Centenarului Marii Uniri nu a fost adoptat, semn ca actuala putere nu da nici doi bani pe evenimentul aniversar de anul viitor sau pe actul istoric al Marii Uniri.

Solicit coalitiei aflate la putere si Guvernului Grindeanu sa prezinte public proiectele destinate Centenarului Unirii, finantarea de care beneficiaza de la buget, precum si termenele pentru finalizarea lor", a conchis Florin Roman, citat de Ziare.com.

Citeste si:
Ligia Deca, propusă de liberali în funcția de ministru al...
Ligia Deca, propusă de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.