Premierul Sorin Grindeanu a fost dat exemplu negativ in Parlamentul European de catre liderul grupului popularilor europeni, eurodeputatul Manfred Webber.

Acesta a spus ca, spre deosebire de prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, care merge sa dea explicatii ori de cate ori este invitat, seful guvernului Romaniei nu a aratat aceasta disponibilitate cand a avut loc dezbaterea privind controversata ordonanta de urgenta 13.

„Viktor Orban nu refuza niciodata dezbaterea. A raspuns de fiecare data cand Comisia l-a invitat. Cand am discutat despre Romania si legile privind coruptia (OUG 13, n.r.), niciun premier socialist al Romaniei nu a venit aici (in Parlamentul European, n.r.)”, a spus eurodeputatul Manfred Webber.

OUG 13 este vestita ordonanta prin care guvernul a incercat sa aduca modificari legislatiei anticoruptie, ceea ce a generat cea mai ampla miscare de protest dupa caderea comunismului, arata Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.