Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, componenta noilor grupuri parlamentare de prietenie cu statele lumii, fiind infiintate trei noi astfel de grupuri, cu Senegal, cu Republica Democrata Congo si cu Zambia. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, va face parte din grupul de prietenie cu Brazilia, iar Victor Ponta preia conducerea grupului de prietenie cu Turcia.

In legislatura 2012-2016, au functionat 91 de grupuri parlamentare de prietenie, iar in noua legislatura au fost infiintate trei noi astfel de grupuri: cu Republica Democrata Congo (la solicitarea PSD), cu Republica Senegal (la solicitarea presedintelui Adunarii Nationale a acestui stat) si cu Zambia (la solicitarea PSD). Astfel, in total vor functiona 94 de grupuri parlamentare de prietenie.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, va activa in cadrul grupului de prietenie cu Brazilia. In legislatura trecuta, Dragnea a fost si presedintele acestui grup, care acum este condus de social-democratul Dumitru Chirita.

Jurnalistii de la RISE Project au relatat ca Liviu Dragnea si-a petrecut mai multe concedii in Brazilia, impreuna cu mai multi apropiati ai sai romani, care au afaceri in tara sud-americana.

Fostul premier Victor Ponta va conduce grupul de prietenie cu Turcia, dupa ce in legislatura trecuta a fost membru al grupurilor cu Japonia si Mongolia.

Fostul presedinte al PNL, Alina Gorghiu, va fi presedintele grupului de prietenie cu Republica Cuba.

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, va conduce grupul de prietenie cu Kazahstan.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.