Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc, miercuri, de la ora 9.00, in sedinta solemna comuna cu ocazia aniversarii centenarului "Iasi - Capitala Regatului Romaniei 1916-1918 si Oras al Marii Uniri". La eveniment a fost invitata si principesa Margareta, care va adresa un mesaj Parlamentului.

Conducerea Parlamentului a decis organizarea in 26 aprilie a unei sedinte jubiliare a Camerei Deputatilor si Senatului dedicata aniversarii Centenarului "Iasi - Capitala Regatului Romaniei 1916-1918 si oras al Marii Uniri”, la eveniment fiind invitati membrii Guvernului si reprezentanti ai autoritatilor din Republica Moldova.

Casa Regala va fi reprezentata de principesele Margareta si Maria si de principele Radu. Custodele Coroanei, principesa Margareta, se va adresa parlamentarilor reuniti in plen, a anuntat Casa Regala duminica.

"Actiunile politice si masurile legislative adoptate de catre Parlamentul reunit in refugiu la Iasi, in timpul Primului Razboi Mondial, au reformat si modernizat statul roman, fiind totodata expresia unui efort politic conjugat al tuturor partidelor reprezentate in Adunarea Constituanta si «o opera de solidaritate nationala» in jurul unui proiect de tara, cum afirma Regele Ferdinand I, in Mesajul Tronului, tinut cu ocazia deschiderii la Iasi, a noii sesiuni a Parlamentului, la 15 decembrie 1917", se arata in anuntul Casei Regale.

Dupa sedinta solemna, in Camera Deputatilor va fi lansat un album filatelic continand o emisiune de marci postale si o medalie a centenarului "Iasi, oras al Marii Unirii 1916-1918".

Regele Mihai a fost ultimul membru al Casei Regale care a rostit un discurs de la tribuna Parlamentului, pe 25 octombrie 2011, cu ocazia implinirii a 90 de ani, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.