Fostul premier Victor Ponta sustine ca a fost "ajutat" de SRI, SIE, BNR si Curtea de Conturi, in sensul ca a fost "protejat" pentru a "guverna bine".
Ponta a spus ca a fost de mai multe ori in concedii cu fostul sef al SRI George Maior, cu care era in relatii "apropiate".

"Nu mai suntem atat de apropiati, pentru ca stam pe alte continente, dar nu ma veti auzi spunand eu ceva de rau vreodata de domnul Maior. M-a ajutat, nu doar George Maior ca persoana, m-au ajutat, repet, de la BNR, SRI, SIE, m-au ajutat, altfel nu putem sa guvernez bine. (...) Pe mine, institutiile statului, cat am fost prim-ministru, vorbesc de SRI, SIE, BNR, Curte de Conturi, m-au ajutat in sensul in care nu sa fac ceva rau sau ilegal, ci sa guvernez bine.

Eu le-am cerut sa ma protejeze. Adica, spune-mi daca vrea sa ma caute cineva care are probleme, daca vreau sa numesc pe cineva in functie care are probleme, da, spuneti-mi ca sa nu gresesc, (...) cand esti prim-ministru, se intampla"
, a explicat Victor Ponta, luni seara, la B1 TV.

El a adaugat faptul ca ajutorul venit de la institutiile enumerate anterior a insemnat protejarea fata de eventuale erori.

"Cum i-am zis lui Sorin Grindeanu: 'domn'e, n-ai voie sa te duci la restaurant (...) ca dupa aia te fotografiaza (...) '. In sensul asta trebuie sa fii protejat, sa nu gresesti, sa nu faci lucruri pe care nu le stii, sa nu te intalnesti cu nu stiu ce persoana dubioasa, sa te provoace cineva, dar din punctul asta de vedere, e normal, daca vrei sa ai performanta", a subliniat Ponta.

Parlamentarul social-democrat a mentionat ca nu va spune ce a vorbit la intalnirile si discutiile private cu persoane din conducerea SRI, SIE, BNR, decat in situatia in care ar fi obligat de "marturii mincinoase".

Ponta a aratat ca participa la asemenea intalniri pentru a avea o "guvernare buna".

"Au fost lucruri pe care le-am stiut si lucruri pe care nu le-am stiut. (...) Eu am incercat ca prim-ministru sa fiu un prim-ministru eficient (...). Mi-as fi dorit sa se spuna la finalul mandatului meu ca guvernarea a fost o guvernare buna", a mai declarat Ponta, conform Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.