"Sunt convinsa ca dumnealui isi va face treaba, ceea ce a promis, adica sa vina cu acel pachet pe legile justitiei, dar e de inteles si nerabdarea noastra, pentru ca au existat foarte multe dezbateri publice in sensul asta, pentru ca realmente societatea o cere, este una din propunerile din programul nostru de guvernare. Deci un pic ca tempo nu ne potrivim (...)

Noi consideram ca pe justitie exista foarte mari urgente. Va aduc aminte discutiile uriase care au fost legat de faptul ca noi vom fi amendati de catre CEDO si va trebui sa platim despagubiri uriase detinutilor carora nu le asiguram conditiile din penitenciare conform normelor internationale. Or asta insemna un set larg de masuri si legislative si de construire de noi penitenciare si de modernizare a celor care exista. Deci acest pachet eu nu cred ca poate intarzia foarte mult, pentru ca odata ce primim amenda (de la CEDO, n.red.), pe urma e mai complicat", a declarat Doina Pana la RFI Romania, relateaza Ziare.com.

Mai multi lideri PSD, in frunte cu presedintele Liviu Dragnea, s-au aratat nemultumiti in ultimele zile de faptul ca ministrul Tudorel Toader nu a trimis la Parlament pachetul de legi pentru modificarea Codurilor Penale.