Frans Timmermans are programate intalniri cu premierul Sorin Grindeanu si cu presedintii celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Totodata, prim-vicepresedintele Comisiei Europene va avea intalniri cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Premierul Sorin Grindeanu, ministrul Tudorel Toader si prim-vicepresedintele Frans Timmermans vor sustine o conferinta de presa comuna la Palatul Victoria.

Timmermans va purta discutii si cu lideri ai partidelor parlamentare, precum si cu partenerii Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) din domeniul justitiei, informeaza Digi24.

Dupa-amiaza, oficialul european va merge la Muzeul National de Arta, unde va intra in dialog cu cetatenii pe teme legate de Cartea alba privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma si a zece ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

De asemenea, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va sustine un discurs in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, pe 11 mai, cu ocazia aniversarii a zece ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.