Deputatul PSD Eugen Nicolicea, presedintele Comisiei juridice, a propus, miercuri, ca detinutii incarcerati in conditii inumane sa beneficieze de sase zile reduse din pedeapsa la 30 de zile de detentie in conditii necorespunzatoare, in conditiile in care legea ar ramane „fara efect” daca s-ar acorda o reducere de doar trei zile.

Nu a fost niciun fel de propunere, a fost rezultanta unui calcul pentru ca la o zecime scadere de pedeapsa, cum era pana acum, te duce tot in faza de eliberare conditionata la doua treimi si acolo, din una sau doua amanari, a fost eliminat tot castigul pe care l-ai avut ca ai stat in conditii inumane. Si am spus ca legea devine atunci practic fara efect si e mai bine sa nu mai faci o astfel de lege”, a afirmat Eugen Nicolicea, intrebat daca a propus ca detinutii sa beneficieze de 6 zile reduse din pedeapsa la 30 de zile de detentie in conditii inumane, scrie News.ro.

Deputatul PSD a sustinut ca i s-a parut „cam mare” propunerea lui Marton Arpad ca persoanele privative de libertate sa beneficieze de 9 zile reduse din pedeapsa.

Pe de alta parte, mi s-a parut cam mare si propunerea facuta de Marton Arpad de 9 zile, adica o treime reducere pentru conditii inumane si eu am facut o sugestie, anume ca poate sa devina efectiva in jur de 5-6 zile acordate pentru conditii inumane”, a subliniat presedintele Comisiei juridice.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dezbatut, miercuri, proiectul de lege privind reducerea pedepselor private de libertate pentru detinutii incarcerati in conditii necorespunzatoare. Discutiile in comisie pe acest subiect vor fi reluate luni.

Senatorii au votat pe 13 martie, cu 113 voturi ”pentru” si un singur vot ”impotriva” modificarile la Legea privind executarea pedepselor, stabilind ca detinutilor care stau in conditii necorespunzatoare sa li se reduca pedeapsa cu trei zile pe luna, iar spatiul necorespunzator de detentie a fost definit ca mai mic de patru metri patrati de persoana.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.