Cristian Ghinea a facut reprosuri dure actualei conduceri a USR si a acuzat "logica 'suntem partidul lui cutare', de parca partidul ar fi pe persoana fizica, un fel de minge pe care o tii la piept, ceea ce e jignitor pentru oamenii superbi din USR."

Cristian Ghinea nu exclude posibilitatea sa candideze la presedintia USR, daca Nicusor Dan nu consimte la o serie de reforme interne care sa permita inclusiv venirea lui Dacian Ciolos in USR.

Reporter: USR trece prin mari si vizibile framantari interne, unii spun ca e in pragul sciziunii. Care e diagnosticul dvs?

Cristian Ghinea: Este o criza masiva de crestere, nici vorba de sciziune. Suntem singurul partid care ii reprezinta pe reformatorii romani. PNL se zbate intre latura PSD si latura reformista aiurita. Reformistii din PNL nu sunt in stare sa se organizeze pentru a lupta cu latura Sistem a partidului.

Sunt convins ca, dupa Congresul din iunie, PNL se va confirma ca partid-sistem junior al PSD si atunci va fi loc masiv pentru USR. Trebuie sa avem incredere in noi si sa asiguram cresterea partidului ca forta care va bate cu PSD in 2020.

Reporter: USR este in risc de oligarhizare?

Cristian Ghinea: Nu spun asta. Orice partid care nu isi adopta mecanisme de deschidere este in acest risc.

Reporter: Si USR are mecanismele?

Cristian Ghinea
: Asta ne propunem. La congres trebuie sa adoptam mecanismele care sa ne permita sa fim un partid mare. Vreau ca decizia afilierii la o familie politica europeana sa fie luata prin referendum intern la care sa voteze toti membrii.

Vreau sa avem un partid policentric, care sa nu depinda de starile, problemele unui lider, ci sa avem o garnitura de lideri care sa-i dea sansa sa creasca.

Continuarea interviului pe Ziare.com.