Deputatul ALDE Remus Borza a declarat ca pentru un salariu lunar de aproximativ 1.000 euro vor intra in corpul demnitarilor „doar mediocrii si hotii”, in conditiile in care un parlamentar nu poate sa traiasca cu un asemenea venit.

"Demnitarii sunt cei care angajeaza Romania in relatiile cu alte state, cei care administreaza PIB-ul Romaniei, cei care angajeaza cheltuieli. Daca vi se pare in regula ca un ministru sa fie mai prost retribuit decat un sef de serviciu sau un parlamentar decat sefa de la administrativ sau de la financiar-contabilitate, atunci inseamna ca gresesc eu”, a precizat deputatul, conform News.ro.

El a mai spus ca un demnitar nu poate sa traiasca cu un salariu lunar de 1.000 euro.

Trebuie sa intelegeti ca un demnitar nu poate sa traiasca dintr-o mie de euro. Cand am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul roman. La o mie de euro nu vor veni niste buni profesionisti sau niste oameni de moralitate sa lucreze. Trebuie sa acceptam, daca vrem sa avem pretentia ca traim intr-o democratie, intr-un stat de drept si intr-o economie de piata, sa ne onoram cum se cuvine corpul demnitarilor”, a completat Borza.

El a tinut sa precizeze ca „nu traieste din 5.000 lei”.

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat ca la nivelul acesta redus de salarizare vor intra in corpul demnitarilor „doar mediocrii si hotii”.

Trebuie sa acceptati ca, la nivelul asta redus de salarizare, vor intra in sistemul public, in corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hotii. Un om de calitate, de valoare, care-si asuma decizia, care-si asuma decizia statului – corpul demnitarilor sunt cei care gestioneaza marile reforme – daca doriti sa avem un sistem de sanatate corect in care sa nu se moara cu zile, daca doriti sa avem mai mult de 4-5 sute de kilometri de autostrada, daca doriti sa avem un sistem de educatie eficient, daca doriti sa avem o administratie corecta, trebuie sa acceptam ca acei mai putin de o mie de demnitari sa fie corect retribuiti”, a subliniat deputatul.

Citeste si:
George Simion a postat o imagine cu mâncarea primită gratis de...
George Simion a postat o...

El a mai declarat ca „un demnitar nu poate sa vina ca niste colegi de la un anumit partid in blugi, barbosi, slinosi si sa spuna: eu sunt alesul neamului”.

Daca nu intelegem sa ne onoram demnitarii, nici altii in afara nu ne vor onora pe noi, ca popor”, a conchis Remus Borza.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.