Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, a fost audiat in calitate de martor, la finalul saptamanii trecut, la Parchetul General in ancheta privind ordonanta de urgenta 13.

Ancheta privind OUG 13 a ajuns la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), dupa ce DNA a clasat fapta pentru care a inceput investigatia din lipsa de probe concludente si a disjuns dosarul pe care apoi l-a trimis catre PICCJ cu alte noi cinci acuzatii.

Potrivit Digi24, acuzatiile stabilite de DNA sunt urmatoarele:

- Favorizare a faptuitorului

- Prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului (prevazuta si sanctionata de Legea 115/1999 – a raspunderii ministeriale)

- Sustragerea sau distrugerea de inscrisuri (art. 259 al.1 si 2 C.p)

- Sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri (art. 275 C.p)

- Fals intelectual.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.