Ministerul Afacerilor Externe anunta ca un cetatean roman se numara printre persoanele ranite in atacul terorist de la Stockholm, el fiind internat in spital, in stare stabila.

Ambasada Romaniei in Suedia monitorizeaza in continuare cazul si este pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de necesitati.

Purtatorul de cuvant al MAE Paul Ciocoiu a declarat, la Digi 24, ca este vorba despre o femeie, care are o fractura la picior. Conform lui Ciocoiu, femeia era rezident in Suedia.

Zece persoane primesc ingrijiri in urma atacului de la Stockholm, au anuntat sambata serviciile suedeze pentru Sanatate, dupa ce Spitalul Karolinska din capitala a anuntat ca noua persoane sunt in continuare spitalizate, relateaza The Associated Press.

Patru dintre cele zece persoane au fost ranite grav, au precizat aceste servicii.

Doi raniti se afla la terapie intensiva, iar copilul nu a fost ranit grav, potrivit aceleiasi surse.

Politia suedeza a anuntat sambata ca a arestat un barbat care ”pare” sa fie soferul camionului. ”Da, este corect, pare sa fie el”, a declarat pentru The Associated Press un purtator de cuvant al politiei suedeze Lars Bystrom.

El a refuzat sa comenteze informatii de presa potrivit careia persoana arestata este un barbat originar din Uzbekistan in varsta de 39 de ani care ar avea legaturi cu Statul Islamic.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.