Presedintele Klaus Iohannis a sustinut in deschiderea Conferintei Internationale privind relatia dintre majoritate si opozitie ca "dictatura" puterii sau a opozitiei nu este acceptabila, scrie digi24.ro.

"Intr-o democratie liberala solida, bazata pe alegeri libere si corecte, nu este acceptabila nici asa-numita «dictatura a minoritatii», dar nici «dictatura majoritatii», care, prin abuz, in baza conceptiei «castigatorul ia totul», sa afecteze pluralismul, echilibrul social si functionarea democratica a societatii bazate pe statul de drept.(...)

Intr-adevar, cetatenii sunt sursa legitima inepuizabila a democratiei. Niciun politician ales de oameni sa le reprezinte interesele nu poate sa ignore vocea cetatenilor.

Cu cat puterea si opozitia refuza sa asculte ce doresc cetatenii, inclusiv atunci cand coboara in strada, cu atat se adanceste ruptura dintre societate si clasa politica. Iar consecintele sunt dramatice pentru toti, cu efecte pe termen lung", a declarat seful statului.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.