Liderii PSD se reunesc joi, la Sinaia, in cadrul Comitetului Executiv National, iar ulterior va avea loc sedinta coalitiei de guvernare, principalul punct de pe ordinea de zi fiind Legea salarizarii unitare care va fi semnata de liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu si copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu.
Social-democratii se intrunesc, la ora 11.00, in Comitetul Executiv National, printre subiectele de discutie regasindu-se situatia deputatului PSD Catalin Radulescu, caruia Liviu Dragnea ii va cere sa se „autosuspende” din partid in urma afirmatiilor pe care le-a facut cu privire la protestatarii din Piata Victoriei.

„Maine (joi – n.r.) vom discuta subiectul Catalin Radulescu. A incercat sa se autosuspende, nu i-a iesit. O sa propun eu autosuspendarea lui”, a afirmat, miercuri, Liviu Dragnea.

Si subiectul Victor Ponta ar urma sa fie dezbatut in cadrul CEx, in conditiile in care deputatul PSD a lansat o serie de atacuri la adresa lui Liviu Dragnea, care a precizat, la randul sau, ca exista persoane in partid care solicita excluderea fostului premier din randul social-democratilor.

"Nu i-am lasat sa faca (solicitari - n.r.) in sedinte, le-au facut inainte de sedinte, nu vreau sa discutam subiectul asta (...) Unii da, au cerut-o (excluderea lui Ponta - n.r.), dar au si spus-o public. Eu i-am rupt demisia. Era o demisie pe care «nu mi-o dau, dar daca vrei s-o dai tu, da-o tu»", a spus Dragnea.

Si rezultatul evaluarii facute de ministrul Justitiei cu privire la activitatea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA si a procurorului general, Augustin Lazar va constitui un subiect de discutie in Comitetul Executiv, presedintele PSD declarandu-se „dezamagit” de expertiza realizata de Tudorel Toader.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea a sustinut ca ministrul Justitiei nu risca retragerea sprijinului politic, dar va trebui sa capete „experinta politica” si sa invete din „neconcordantele” acestea din comunicare.

„Cred ca domnul ministru, dincolo de experienta foarte mare pe care o are si expertiza pe care o are, trebuie sa capete si experienta politica. Este un guvern politic si cred ca va invata din neconcordantele acestea in comunicare. Trebuie totusi sa vina cu legile pe care le asteapta toata lumea”, a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Dupa Comitetul Executiv National va avea loc, la ora 14.00, sedinta coalitiei la guvernare, copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu fiind invitat la Sinaia pentru a semna, alaturi de Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu legea salarizarii unitare.

"Noi joi vom semna legea, ca si initiativa parlamentara. Prim-ministrul si doamna ministru al Muncii mi-au zis mie si domnului Tariceanu ca cea mai buna varianta este sa o transformam intr-o initiativa parlamentara, nu intr-o initiativa legislativa a Guvernului, pentru a castiga timp. (...) Astazi, proiectul de lege unic al salarizarii este gata. Urmeaza ca joi, poate chiar de maine, ministrul Muncii sa mearga la Parlament sa inceapa sa stranga semnaturile, pentru cei care vor sa fie co-initiatori la aceasta lege, si joi va fi semnat de liderii coalitiei si de parlamentari. Il invit joi pe presedintele Tariceanu sa vina la Sinaia sa semnam impreuna acest proiect de lege", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Totodata, in cadrul intrunirilor de joi, de la Sinaia, va avea loc si o evaluare a ministrilor Guvernului Grindeanu, in conditiile in care liderul PSD vrea sa ii traga la raspundere de ce au intarziat „atat de mult” cu Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii.

„Va fi o discutie interesanta pentru ca, in afara de legea salarizarii, vreau ca avem o discutie cu guvernul, sa vedem ce mai fac ministri, sa-i intreb si eu de ce a intarziat atat de mult cu Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii, pentru ca trebuie niste argumente serioase (...). Pe Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii au o intarziere pe care vreau sa o lamurim in seara asta si maine, pentru ca vreau ca saptamana viitoare cel mai tarziu sa avem un draft al actului normativ si un calendar de implementare”, a afirmat Liviu Dragnea miercuri, la Sinaia.

Presedintele PSD se va mai intalni si cu grupul parlamentar al deputatilor social-democrati, pe ordinea de zi regasindu-se chestiuni organizatorice legate de programul Camerei Deputatilor, stadiul initiativelor legislative, precum si situatia prezentei.

Liderii PSD au ajuns la Sinaia inca de miercuri seara, ei fiind cazati la hotelul Mara unde urmeaza sa stea pana vineri dimineata, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.