Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a explicat ca legea salarizarii unitare s-a lucrat, in proportie la 80%, la sediul PSD si ca a fost o secretomanie in legatura cu aceasta.

"La partid s-a lucrat legea, mai putin in minister. A fost o secretomanie aceasta lege, am tot discutat cu sindicatele si nu voiam sa scape inainte in presa pentru ca aparea un salariul maine, il corectam si ori paream neseriosi, ori ca am dat o informatie falsa.

Nici angajatii din minister nu stiau exact. Angajatii din Ministerul Muncii sunt printre cei mai prost platiti, justitia, finantele sunt mult peste Ministerul Muncii. Am corectat-o, acum toate ministerele sunt pe aceeasi grila.

Am lucrat-o in proportie de 80 la suta la partid. Legea nu e perfecta, in mod sigur ne-a scapat ceva care la Parlament poate fi corectat", a declarat Lia Olguta Vasilescu, marti seara, la Antena 3.

Ministrul a sustinut ca a facut acord cu sindicatele pe aceasta lege, desi Cartel Alfa i-a cerut demisia in aceeasi zi.

In plus, Olguta Vasilescu a recunoscut ca a vrut sa evite dezbaterea publica, relateaza Ziare.com.

"Eu intotdeauna am spus ca nu vreau sa mergem pe asumare de raspundere pe o lege importanta. Si atunci hai sa o trimitem Parlamentului. Am facut deja discutiile cu toate federatiile sindicale, am cazut la un acord. Acum, daca o transmitem la Guvern, va fi tot in dezbatere parlamentara, dar va fi trimisa peste o luna pentru ca pana atunci, conform procedurii, suntem obligati sa o mai tinem o luna in dezbatere publica, iar asta inseamna ingroparea legii, nu am niciun dubiu", a spus Olguta Vasilescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.