Deputatii juristi urmeaza sa dezbata un proiect de lege de modificare a Codului Penal care dateaza din 2014, deja adoptat de Senat in mod tacit, prin care practic se dezincrimineaza infractiunea de conflict de interese in cazul ocuparii de catre o persoana a unei functii indiferent in ce modalitate si sub ce forma se realizeaza aceasta si al exercitarii atributiilor de serviciu privind acordarea de catre subalterni a drepturilor legale a acestora.

Proiectul de Lege pentru modificarea art. 301 si art. 308 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal a fost adoptat tacit de Senat in 30 martie 2015. In prezent se afla in Camera Deputatilor, care este forul decizional.

Proiectul este primul pe ordinea de zi a comisiei. Potrivit precizarilor Comisiei Juridice, la acest proiect au fost depuse si amendamente, care ar urma sa fie dezbatute marti.

Initiatorii proiectului sunt cinci deputati si senatori, majoritatea fosti parlamentari: deputatii PSD Ciprian Nica si Victor Roman, deputatul UDMR Marton Arpad-Francisc (a fost ales pentru un nou mandat), deputatul de la Minoritati Ion Marocico si deputatul PC-PLR Aurelian Ionescu, relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.