Presedintele, PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca "nu isi asuma" raportul prezentat public de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Ministerului Public si a DNA, comentand ironic ca procurorii sefi ai celor doua institutii "tremura de frica" odata cu anuntarea mecanismului de verificare al Ministerului Justitiei.

Intrebat daca este multumit de raportul prezentat de ministrul Justitiei, liderul PSD a raspuns negativ.

„Nu. Eu am spus de multe ori, in toate aparitiile mele publice, ca voi sustine decizia ministrului, intr-un fel sau altul, daca va fi argumentata. Din pacate, nu am ce sa sustin pentru ca, ori ma asteptam la o argumentatie in care sa ne spuna tuturor de ce trebuie mentinuti in functie sefii parchetelor, ceea ce era o optiune si un rezultat al evaluarii, ori argumentatie pentru a cere revocarea lor”, a raspuns presedintele PSD.

Dragnea a fost intrebat si daca isi asuma concluzia prezentata miercuri de ministrul Justitiei, el raspunzand: "Eu nu mi-o asum".

El a mai spus ca a vazut o argumentatie pentru revocarea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA si a procurorului general, Augustin Lazar, dar concluzia raportului MJ a fost pentru mentinerea acestora in functii, scrie News.ro.

„In schimb, am vazut o argumentatie pentru a fi revocati, cu o concluzie pentru a fi mentinuti. Din pacate, nu am ce sa sustin si trebuie sa recunosc ca am o oarecare dezamagire. Ma intereseazaa, sincer, foarte putin daca raman sau nu in functie acesti procurori”, a completat Liviu Dragnea.

Presedintele Camerei Deputatilor a sustinut ca ar fi vrut de la ministrul Justitiei, Tudorel Toader, „o prezentare nu a unor contraargumente pentru decizia finala”.

El a comentat ironic si ideea mecanismului de verificare a Ministerului Public anuntata de Tudorel Toader. "Am vazut ca tremura de frica procurorii sefi", a afirmat Dragnea.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri, in conferinta de presa in care a prezentat concluziile evaluarii procurorului general Augustin Lazar si a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ca nu este oportuna declansarea mecanismului institutional de revocare din functii a acestora. El a precizat ca evaluarea sefilor celor doua institutii a fost facuta de el, fara niciun fel de presiune si ingerinta si ca nu a verificat solutii din dosare. Toader a sustinut, insa, ca este oportuna "instituiriea unei atente monitorizari, a unei obligatii de raportare a activitatii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar aceasta autoritate trebuie exercitata de ministrul Justitiei, fara ingerinte in activitatea procurorului de a da solutii.

Citeste si:
Tudorel Toader candidează din nou la funcția de rector la...
Tudorel Toader candidează din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.