Deputatii au adoptat, luni, pe articole, initiativa pentru revizuirea Constitutiei, in sensul stabilirii ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie.

Si discutiile nu au fost lipsite de momente tensionate. Gabriel Andronache (PNL) a spus ca daca aceasta initiativa devine lege, mamele care isi cresc singure copiii vor fi lipsite de protectia Constitutiei. Totusi PSD, ALDE, PMP si deputatii PNL Daniel Gheorghe si Ben-Oni Ardelean au declarat ca vor sustine la votul final initiativa cetateneasca pentru modificarea Constitutiei. Deputatii USR nu au luat cuvantul in dezbaterile din plen.

Vosganian cere reimprospatarea poporului roman, prin revizuirea Constitutiei

Deputaul ALDE Varujan Vosganian a sustinut ca "sansa de reimprospatare a poporului roman sta in familia care isi educa odraslele in spritul valorilor traditionale".

"As vrea sa convigem opinia publica de faptul ca aceasta optiune a noastra nu este indreptata impotriva nimanui. (...) Faptul ca eu cred ca sansa de reimprospatare a poporului roman sta in familia care procreeaza si care isi educa odraslele in spiritul valorilor traditionale si al nazuintelor face parte din destinul meu de roman si cred eu ca face parte din trainicia noastra ca natiune", a declarat deputatul ALDE Varujan Vosganian.

"Faptul ca noi omagiem spiritul duios al maternitatii si cel protector al paternitatii nu este indreptat impotriva nimanui", a continuat Varujan Vosganian afirmand ca, tinand cont de fundamentele poporului roman, familia trebuie definita in forma propusa de Comisia juridica.

Si PMP a declarat ca va sustine initiativa de revizuire, deputatul PMP Ionut Simionca, sustinand ca "familia este formata dintr-un barbat si o femeie, clar si raspicat", relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.