Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, marti, un nou termen in dosarul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea fictiva a doua membre PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

UPDATE 15:35 Sesizarea fostei sotii a lui Liviu Dragnea Bombonica Prodan a fost admisa de instanta suprema, asta inseamna ca neconstitutionalitatea reglementarilor legate de abuz in serviciu urmeaza sa fie trimisa spre analiza judecatorilor CCR.

Raspunsul va veni cel mai probabil in cateva luni, transmite Digi24.


UPDATE 14:04. Al patrulea inculpat care recunoaste acuzatiile DNA. Urmatorul termen in proces, stabilit pe 25 aprilie.

Cele doua membre PSD angajate fictiv si fostul sef al Serviciului Administrativ al institutiei au recunoscut acuzatiile procurorilor la precedentul termen al procesului si au cerut sa fie judecati in procedura simplificata, ceea ce presupune scurtarea procesului.



Liviu Dragnea a declarat, la precedentul termen, ca este "nevinovat" si a cerut audierea de martori noi.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana, in iulie anul trecut in acest dosar.

Procurorii il acuza pe seful PSD de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, fapte savarsite in perioada in care acesta ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, iar pe Bombonica Prodana, fosta sa sotie, de abuz in serviciu.

Procurorii il acuza pe Liviu Dragnea ca ar fi intervenit pentru mentierea in functii a unor persoane in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, persoane care, in realitate, prestau servicii la sediul PSD Teleorman, relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.