Fostul prim-ministru a publicat un mesaj prin care aminteste de cei 60 de ani impliniti astazi de la semnarea Tratatului de la Roma.

"Despre Uniunea Europeana se vorbeste frecvent intr-un stil birocratic, cu un limbaj de lemn, ca si cum Europa ar insemna numai directive, proceduri, bani, achizitii, administratie.

Pentru mine, Europa nu este Bruxelles. Este un spatiu fara bariere pentru oamenii cu initiativa, pentru oamenii care vor sa construiasca in pace. Pentru mine, Europa inseamna democratie, solidaritate, libertate.

60 de ani de Europa inseamna un timp in care pacea a creat prosperitate. Un timp care ne-a invatat ca prosperitatea are nevoie de mai mult decat de pace pentru a deveni bunastare, interioara, in fiinta, si exterioara, in societate. Cred ca aceasta este misiunea noastra pentru urmatoarea jumatate de secol de Europa, din ce in ce mai deschisa lumii.

Romania este parte a Europei daca fiecare dintre noi ne asumam acest lucru, cu incredere, cu viziune, cu curaj, asa cum au facut-o cei care au iesit in strada acum cateva saptamani, asa cum o fac aceia dintre noi care lucreaza si sunt bine integrati in alte tari europene, asa cum o facem fiecare dintre cei care credem in destinul european al Romaniei.

Romania si Europa au nevoie de fiecare dintre noi. #EU60", este mesajul publicat de fostul premier Dacian Ciolos pe o retea de socializare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.