Liberalii au criticat vineri bugetul Primariei Capitalei pe anul 2017, despre care au spus ca este ”o incropeala” si o ”adunatura de obiective haotice”, care arata clar ca nu exista o viziune in spate, ci doar ”un mod de a conduce Bucurestiul pompieristic”, afirmand ca seamana cu un buget facut de Pache Protopopescu in secolul XIX, fara indicatori de performanta, fara sa vizeze eficienta sau sa sustina dezvoltarea.

”Problema bugetului (...) nu este ca umple cu tot felul de proiecte foarte putin utile acest buget, ci ca nu are o directie clara de investitie, de dezvoltare. Este vraiste. Bugetul Capitalei nu rezolva nimic din problemele mari ale Bucurestiului, ci doar spoieste totul. Nu neaparat alocarile pentru cele 44 de biserici reprezinta o problema, nici macar cei 850 de milioane de lei pe activitati culturale, religioase, care unele sunt absolut necesare, altele sunt tot felul de festivaluri si de evenimente care nu fac altceva decat sa creeze un cadru in care doamna Firea sa mai arunce cu bani de promisiuni sau sa se autoiluzioneze cat de bine merge Bucurestiul”, a declarat secretarul general al PNL, Cristian Busoi.

El a explicat ca, dupa ce se vor cheltui cele aproape cinci miliarde de lei alocati pentru 2017, problemele Bucurestiului vor ramane la fel, ”cu tot cu pierderile enorme din reteaua de termoficare, cu tot cu aglomeratia din trafic, cu tot cu infrastructura facuta praf”.

”Dupa ce vom cheltui toti acesti bani, o sa avem beculete de Paste, o sa avem statui usor inutile, o sa avem niste stradute peticite si o sa avem niste actiuni ale Primariei care sunt mai mult de imagine, dar care in realitate nu sunt utile orasului. Bugetul doamnei Firea este o incropeala, o adunatura de obiective haotice, fara directie, fara cap si fara coada (...) Bugetul trebuie sa multumeasca armata de interesati, de bagatori de seama, de colegi de partid ai doamnei primar general”, a mai spus Busoi.

La randul sau, senatorul PNL Florin Citu a aratat ca bugetul nu prevede sume pentru fluidizarea traficului, crearea de locuri de parcare, unificarea RADET cu ELCEN sau cea a METROREX cu RATB, scrie News.ro.

„Bugetul Bucurestiului arata clar ca nu exista o viziune in spate. Este doar un mod de a conduce Bucurestiul pompiersitic, «Haideti sa trecem si peste anul acesta si o sa vedem si dupa aceea» (...) Doamna primar a si accentuat gaura de la buget prin faptul ca acum avem in administrarea Primariei Arena Nationala, care a costat 300 de milioane. Ne consta administrarea in jur de trei milioane de euro pe an. Nu exista nici un plan de eficientizare sa vedem cum putem sa luam acesti bani inapoi prin evenimente”, a precizat Citu.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a atras si el atentia asupra faptului ca bugetul este ”maruntit”, generand astfel foarte multe costuri de operare.

”Este un buget incropit, care pacaleste pentru ca imparte foarte mult banii pe diferite zone, maruntindu-l. Odata maruntit, apar foarte multe costuri de operare, de intretinere pentru diferite institutii din subordine, primarii si asa mai departe. Problema este ca aceste costuri luate ca volum din totalul bugetului sunt foarte mari raportate la buget, pe cand banii de investitii sunt foaret putini. 12% din buget sunt insumati la alte cheltuieli, care sunt nu stiu. Bugetul este facut asa cum il facea Pache Protopopescu in secolul XIX, nu are indicatori de performanta, nu vizeaza eficienta si nu sustine dezvoltarea”, a precizat Cirpian Ciucu.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.