Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, la Tulcea, ca s-au gasit ”cei doi elefanti din punctul de vedere al administratiei”, respectiv fondurile europene si PNDL.

”Asa cum am spus-o si la inceput, la intalnirea cu toti primarii din judetul Tulcea, cred ca e timpul sa lasam deoparte lucrurile care ne despart din punct de vedere politic, sa ne ocupam de ceea ce inseamna administratie, fie ca vorbim de administratie locala, judeteana sau nationala”, a afirmat premierul adaugand ca sunt lucruri care trebuie facute in perioada imediat urmatoare.

”O linie pe care o mentinem in discutiile cu primarii, si anume faptul ca trebuie sa se raporteze tot timpul la doi elefanti, pe de o parte sunt fondurile europene, pe de o parte este PNDL, dar care nu trebuie sa se ciocneasca. Deci, s-au gasit acesti doi elefanti din punctul de vedere al administratiei si a ceea ce inseamna guvernare si de asta de fiecare data doamna vicepremier si echipa de la Ministerul Dezvoltarii explica lucrurile”, a adaugat Grindeanu.

Premierul Grindeanu a precizat ca, in ceea ce priveste judetul Tulcea, in scurt timp faleza si portul vor fi transferate catre autoritatile locale, in gestiunea Consiliului Judetean Tulcea, scrie News.ro.

”Ne dorim ca acest tip de politica sa poata fi facut nu doar aici, ci peste tot in tara, acolo unde cei care au responsabilitati judetene pot sa gestioneze mai bine acest tip de administrare, decat poate o administrare centrala, care, de multe ori, prin birocratia de care da dovada, care a fost in acesti ani... ati vazut-o cu totii, blocheaza dezvoltarea. Si atunci acest transfer catre autoritatile locale, judetene sunt binevenite. De prea multe ori multi justifica existenta sau salariile si exista o teama de a transfera aceste lucruri catre autoritatile locale, aceasta teama provenind dintr-un anumit mod de a face administrare”, a mai afirmat seful Guvernului.

Citeste si:
Comună din România independentă energetic, facturi mai mici
Comună din România...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.