Premierul Sorin Grindeanu a explicat de ce l-a numit pe fostul general SRI, Gabriel Statescu, consilier de stat in aparatul de lucru al cabinetului sau.

Generalul Gabriel Statescu, general de brigada cu o stea, a fost trecut in rezerva saptamana trecuta din SRI de catre presedintele Klaus Iohannis, relateaza Digi24. Conform unei decizii publicate luni in Monitorul Oficial, fostul ofiter a fost numit in functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al primului ministru.

Statescu a condus Directia de comunicatii si tehnologia informatiei din SRI.

Reporter: Ati facut ieri o numire controversata, pe Gabriel Statescu in echipa dumneavoastra. Domnul Dragnea spunea ca a fost surprins... Pe ce criterii l-ati ales?

Sorin Grindeanu: De competenta. Si as vrea sa va spun, ca sa inlatur orice discutie, nu este consilierul de stat pe siguranta nationala, aparare... Eu cred ca in perioada imediat urmatoare, una din provocarile pe care le vom avea e cea legata de sistemul IT si cea legata de arhitectura guvernamentala in acest domeniu. Avem foarte multe lucruri de facut, de prea multe ori acest domeniu s-a dezvoltat insular, fiecare institutie in parte si-a dezvoltat propriul concept in acest domeniu, astfel incat interoperabilitatea intre institutii sa nu fie cea dorita. E nevoie de un om care sa aiba aceasta viziune pe domeniul IT, pe Cyber Security, pentru ca este o provocare care zi de zi este tot mai mare pentru noi si de aceea am ales un specialist care are viziune in acest domeniu. Repet, consilier de stat pe ce inseamna IT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.