PSD, ALDE si UDMR au depus un amendament la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, astfel incat sa beneficieze de majorarea indemnizatiei cu 30% alesii locali, primari, viceprimari, presedinti, precum si vicepresedinti ai consiliilor judetene.

PSD, ALDE si UDMR au facut propuneri in Comisia pentru munca si protectie sociala astfel incat sa beneficieze de majorarea indemnizatiei cu 30% alesii locali, primari, viceprimari, presedinti, precum si vicepresedinti ai consiliilor judetene. Astfel, printr-un amendament depus la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.2/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, precum si modificarea si completarea unor acte normative, se prevede majorarea salariilor/indemnizatiilor si pentru personalul care ocupa functii de demnitate publica la nivelul autoritatilor publice locale”, se arata intr-un comunicat semnat de liderul deputatilor PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit social-democratului, „textul initial al Ordonantei excludea de la majorari alesii locali”.

Prin derogare de la prevederile art.1 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2017 privind unele masuri bugetare in anul 2017, prorogarea unor termene, precum si modificarea si completarea unor acte normative, incepand cu data intrarii in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta, cuantumul brut al salariilor de baza/indemnizatiilor de care beneficiaza personalul care ocupa functii de demnitate publica alese din cadrul organelor autoritatilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti ai consiliilor judetene, se majoreaza cu 30% fata de nivelul aflat in plata”, se arata in amendamentul depus.

Marcel Ciolacu a mai precizat ca „amendamentul va reduce situatiile in care unii functionari vor avea venituri salariale superioare primarului, viceprimarului, presedintilor, precum si vicepresedintilor consiliilor judetene desi responsabilitatea acestora este net superioara”.

Citeste si:
Fără dosare cu șină în România. Instituțiile publice nu mai au voie...
Fără dosare cu șină în...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.