Liderii PNL s-au intalnit cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), iar discutiile au vizat atat constructia bugetara, cat si ingrijorarea liberalilor fata de supradimensionarea veniturilor bugetare.

"Discutiile au vizat multiple teme, precum actuala constructie bugetara, Fondul Suveran de Investitii si absorbtia fondurilor europene.

In cadrul acestor discutii, ne-am exprimat ingrijorarea privind supradimensionarea veniturilor bugetare, in special in zona componentei de absorbtie a fondurile europene pentru a masca deficitul bugetar. De asemenea, am accentuat faptul ca bugetul creionat de PSD-ALDE este unul construit pentru consum si nu pentru investitii, o structura care in niciun fel nu poate sustine pe termen lung cresterea economica.

Preocuparea noastra s-a manifestat si in zona cheltuielilor fixe din buget, in special pe componenta sustinerii nivelelor actuale si viitoare ale salarizarii din sectorul public.

Nu in ultimul rand, discutiile au atins si subiectul derapajelor din zona justitiei, PNL a accentuat necesitatea eliminarii initiativelor care slabesc lupta anticoruptie, dar si ordonantelor care netezesc calea cheltuirii discretionare a banului public.

Mare parte din ingrijorarile PNL au fost impartasite de membrii delegatiei Fondului Monetar International", se arata intr-o postare a presedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.