Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, luni, la Parlament, ca in sedinta Executivului din aceasta saptamana va fi abrogata Hotararea de Guvern emisa de Cabinetul Ciolos in luna noiembrie privind achizitia corvetelor multirol, care vor fi construite la Galati, aratand ca "procedural nu s-a respectat legea".

”Sper ca lucrurile sa decurga asa cum am cerut la ultima sedinta, iar joi sa abrogam acea Hotarare de Guvern data la sfarsitul anului trecut, sa se intre pe un fagas normal, sa se vina la Parlament cu un memorandum care sa fie votat sau nu si dupa aceea sa discutam de ceea ce au facut sau de ceea ce vrem sa facem. Acestia sunt pasii legali pe care trebuie sa-i faca Guvernul”, a sustinut Sorin Grindeanu, citat de digi24.ro.

"Deocamdata abrogam si nu discutam de contracte, negocieri si asa mai departe. Toate lucrurile legate de Aparare trebuie sa faca parte si fac parte din ceea ce inseamna strategia Romaniei in acest domeniu. Sunt lucruri care se pun in concordanta cu partenerii nostri din NATO.(...) Tocmai de aceea tin sa intram pe un fagas normal, anume sa abrogam aceasta HG, sa se vina in Parlament si apoi discutam de pasii urmatori", a mai spus prim-ministrul, citat de bursa.ro.

Guvernul
a aprobat, pe 29 noiembrie, Hotararea pentru achizitia a patru corvete multirol, care vor fi produse la Santierul Naval Damen Galati S.A. Valoarea estimata a programului, pe intreaga perioada de sapte ani, este de 1,6 miliarde Euro, inclusiv TVA, suma in care sunt cuprinse si achizitia munitiilor si suportul logistic initial, care include si instruirea echipajelor.

In luna februarie, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca Guvernul Grindeanu ar trebui sa anuleze Hotararea de Guvern prin care Cabinetul Ciolos a aprobat procedura de achizitie a patru corvete de la compania Damen intrucat achizitia nu a fost nu aprobata de catre Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.