Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca a discutat cu senatorul Serban Nicolae si ca acesta isi va retrage amendamentele la Legea gratierii, informeaza digi24.ro.

Potrivit b1.ro, intrebat daca a avut o discutie cu Serban Nicolae in privinta amendamentului depus la proiectul de lege privind gratierea, liderul social-democrat a subliniat ca senatorul i-a dat asigurari ca il va retrage: "Chiar a doua zi si mi-a si transmis ca le va retrage. E simplu".

Saptamana trecuta, presedintele Camerei Deputatilior a spus nu sustine gratierea pentru fapte de coruptie si a subliniat ca, oricum, doar legea gratierii nu rezolva problema supraaglomerarii penitenciarelor, fiind necesare investitii in infrastructura: "Eu nu sustin o lege a gratierii pentru fapte de coruptie. Categoric nu. Pe de alta parte, nu este cazul sa ne inflamam, pentru ca oricine poate depune amendamente, dar eu spun si acum Guvernului, cum am spus si domnului ministru al Justitiei, doar legea gratierii nu rezolva problema". .

"Eu nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara. (...) Daca Romania va fi obligata sa plateasca despagubiri va plati, si pentru corupti, si pentru evazionisti, pentru toate categoriile de infractori. (...) Am o cifra estimativa, undeva la 2.700 de persoane ar beneficia de efectele acestei gratieri, deci o cifra de sub 10% de persoane aflate in sistemul de detentie in Romania", a sustinut Serban Nicolae saptamana trecuta.

De asemenea, a specificat ca nu isi va retrage amendamentele, chiar daca partidul i-o va cere: "Nu se pune o asemenea problema si nici nu cred ca partidul se va intruni ca sa-mi ceara sa-mi retrag niste amendamente. Cel mult poate decide sa le respinga, parlamentarii PSD sa nu sustina (…)", a mai spus liderul senatorilor PSD.

Ce prevad amendamentele lui Serban Nicolae

Senatorul propune eliminarea articolelor care se refera la infractiunile de coruptie - art. 289-294 precum si a articolului 297, care se refera la abuzul in serviciu, sau a articolul 269 - favorizarea faptuitorului - prevazute in noul Cod Penal, dar si cele din vechiul Cod Penal, din lista pedepselor pentru care nu se beneficiaza de gratiere, asa cum apare acum in proiectul legislativ.
Citeste si:
Serban Nicolae vrea puteri sporite pentru guvernele interimare....
Serban Nicolae vrea puteri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.