Presedintele interimar al PNL Raluca Turcan sustine ca majoritatea PSD-ALDE a "sabotat" procedura validarii membrilor societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii cu scopul de a "compromite parcursul justitiei din Romania", scrie hotnews.ro.

"Suntem in fata unei noi etape in planul majoritatii PSD-ALDE de a compromite parcursul justitiei din Romania, care actioneaza acum in zona Consiliului Superior al Magistraturii. (...)

In fapt, ultimele evenimente i-au prins pe liderii PSD si ALDE pe picior gresit si nu au prevazut desfasurarea procedurii pentru validarea celor doi membri in CSM. La ordinul domnilor Dragnea si Tariceanu, senatorii majoritatii parlamentare au invalidat la vot, in bloc, candidaturile depuse si validate favorabil de Comisia juridica. Subliniez, au fost 9 candidaturi validate favorabil in Comisia juridica a Senatului.

PNL a ales sa sustina doua dintre aceste candidaturi, dar in mod evident votul nostru nu a fost suficient. In schimb, reprezentantii PSD si ALDE nu au justificat in niciun fel optiunea lor de a bloca aceasta procedura.

In mod concret, sunt convinsa de faptul ca domnii Dragnea si Tariceanu doresc sa reia procedura de validare a membrilor CSM cu scopul de a-si ”planta” in acest for oameni de casa care sa le sustina agenda impotriva justitiei si a statului de drept, chiar din sanul CSM, din calitatea de membri ai acestui for. (...)", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.