Fostul presedinte Traian Basescu este de parere ca Romania trebuie sa treaca la moneda euro in 2019, altfel vom fi o "tara de categoria a doua".

"Pe toate posturile tv, in toate ziarele si pe toate radiourile, o adunatura de politruci impostori-incompetenti, tipa indignata precum ca “ticalosii“ fac o Europa cu doua viteze.

Ei “plang”de grija poporului roman si a tarisoarei care va fi marginalizata. Ba mai mult, cer solidarizarea urgenta cu antieuropenii pretentiosi si plini de tafna ai Grupului de la Visegrad.

Unul insa nu sufla o vorba despre ce avem de facut pentru a nu fi tara de categoria a doua. Aici ar fi multe de spus, dar ma voi limita la criteriul fundamental. Daca vrem sa nu devenim tara satelit, tara de mana a doua, avem obligatia sa intram in Eurozona in 2019. Apartenenta la Euro este principalul criteriu de impartire in categorii. De altfel, este si o obligatie din Tratatul de Aderare.

Avem datoria sa valorificam urgent actualele criterii de intrare in Eurozona pentru ca foarte curand acestea se pot schimba devenind mult mai dificil de indeplinit. (...)

Solutia corecta, TRECERE LA MONEDA EURO IN 2019.
Altfel, totul este o jalnica demagogie si impostura", a scris Traian Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.