Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, lanseaza un atac la adresa presedintelui Klaus Iohannis.
"Saptamana trecuta, presedintele Camerei a lansat un apel la presedinte, de a organiza o serie de consultari. Apelul a fost dezavuat si atunci, ceea ce pot sa va spun este urmatorul lucru: sigur ca avand in vedere ca si presedintele are un rol in politica externa, conform Constitutiei, aceasta consultare eu cred ca ar fi utila, ar fi necesara, dar daca presedintele nu doreste, asta este, pana la urma, Romania nu o sa stea pe loc, noi o sa trebuiasca sa ne vedem de interesele noastre. Daca presedintele vrea sa fie o voce tacuta si sa accepte tot ceea ce se va decide la Bruxelles, peste capul nostru, in privinta Romaniei, e treaba lui.

Eu am alta parere si cred ca si colegul meu, presedintele Camerei Deputatilor doreste sa facem o discutie si sa gasim nu numai un element comun de atitudine si de pozitie exprimata la Bruxelles, dar va trebui sa gasim si un set de aliante cu tarile din regiune pentru a ne coordona pozitiile si a nu fi perdantii acestor decizii. Eu nu as vrea ca Romania sa ramana undeva la coltul mesei si sa primim firimiturile de la UE", a scris Tariceanu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.