Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica seara, la B1 TV, ca DNA este o institutie „complet deraiata” si „scapata de sub orice control civil”, in conditiile in care procurorii nu sunt „niste sfinti care vin sa aplice legea”, ci niste persoane care au „niste carente de comportament, de judecata, de morala grave de tot”.

„Decizia CCR nu a facut decat sa puna lucrurile intr-un fagas normal. Nu pot sa nu spun ca nu mi-a dat o anumita satisfactie in sensul in care de doi ani de zile critic mereu abuzurile si excesele pe care le fac anumite institutii de forta si cu precadere DNA, in conditiile in care DNA a ajuns sa ancheteze Guvernul. Lucrul acesta este unic in istoria sistemelor parlamentare democratice ca procuratura sa ancheteze modul in care Guvernul elaboreaza actele normative. Asa ceva nu s-a vazut nicaieri”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Copresedintele ALDE a sustinut ca DNA este o institutie „complet deraiata” care isi aroga puteri pe care nu le are.

„Lucrul acesta nu a facut decat sa imi dea un element suplimentar in convingerea pe care o am ca DNA este o institutie care e complet deraiata, care nu intelege sensul functionarii democratice a celor trei institutii fundamentale in stat si isi aroga, asa cum a spus si CCR, puteri pe care nu le are”, a completat presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca DNA este „o institutie scapata de sub orice control civil, procurorii nu sunt niste sfinti care vin sa aplice legea”.

„Sunt unii care au niste carente de comportament, de judecata, de morala grave de tot. Cum putem sa avem incredere oarba intr-o astfel de institutie? Derapajele pe care le vedem, abuzurile pe care le vedem sunt tocmai rezultatul unui fenomen pe care l-am semnalat si pe care unii nu vor sa-l inteleaga. O sa-l inteleaga cand o sa fie ei insisi victimele abuzurilor. Este vorba de excesul de putere, este vorba de o coruptie pe care ti-o da puterea nelimitata, coruptie morala”, a completat copresedintele ALDE.

El a afirmat ca, probabil, presedintelui Klaus Iohannis "ii va veni mintea la cap" cand isi va termina mandatul si va intra "in aceasta morisca", scrie News.ro.

"Probabil ca actualul presedinte cand isi va termina mandatul, si va intra in aceeasi morisca in care a intrat si predecesorul lui, ii va veni mintea la cap. Pana atunci, el crede ca este intr-o pozitie favorabila si se foloseste de aceste instrumente, ne arata deliciul functiei, cum crede el ca trebuie sa domine scena politica romaneasca. Asa inteleg unii notiunile de democratie, notiunile de libera exprimare, de libertate", a conchis Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a sustinut ca „nu exista o politizare a CCR” in conditiile in care Curtea Constitutionala este „un mecanism care e foarte echilibrat”.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

„Exista un echilibru tocmai pentru a nu risca o anumita alunecare in cadrul CCR. Dar, pe de alta parte, oamenii care sunt judecatori la CCR au si ei probabil anumite optiuni politice. Ce vor cei care reclama asa zisa depolitizare? Sa luam pe unii care sunt spalati pe creier, care nu au nimic, care sunt ce? Ce sunt oamenii aia care nu au niciun fel de optiune in viata?”, a adaugat presedintele Senatului.

Curtea Constitutionala a admis, luni, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea in acest sens a fost facuta de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.