Premierul Sorin Grindeanu sustine ca, la capitolul sistem de alertare si interventie in cazul unui cutremur major, "sunt foarte multe de facut".

"Sunt foarte multe de facut din acest punct de vedere. Am prevazut in bugetul de anul acesta, ar fi de fapt o continuare a ce s-a intamplat si anul trecut, poate e o suma nu pare mare pe toate aceste componente, de 25 de milioane de lei. Sunt lucruri de inceput care trebuie dublate de ce s-a inceput de fapt in urma cu cateva saptamani, si anume, inclusiv o campanie de informare extrem de profesionista. Statul si structurile de urgenta nu tot timpul ajuta sau ajung sa rezolve toate problemele. Conteaza foarte mult si spiritul civic pe care trebuie sa-l trezim la fiecare cetatean pentru ca in situatii de urgenta e nevoie si de acest lucru", a declarat Sorin Grindeanu la Buzau, unde se afla intr-o vizita de lucru, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, prim-ministrul a fost intrebat daca Guvernul si Romania sunt pregatite sa faca fata unui cutremur major. "E o intrebare la care cred ca stim cu totii raspunsul", a spus seful Guvernului.

La 40 de ani de la seismul din 1977, in Bucuresti - capitala sud-europeana cea mai vulnerabila la cutremure - exista 350 de cladiri incadrate in clasa I de risc seismic, 174 reprezentand pericol public intrucat prezinta un risc iminent de prabusire, iar alte 330 de imobile sunt incadrate in clasa a II-a de risc seismic, potrivit listei imobilelor expertizate tehnic la data de 28 februarie 2017.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.