Liderii PNL doresc sa modifice Statutul partidului astfel incat persoanele cu functii publice sa isi piarda sprijinul politic doar in cazul unei condamnari definitive, si nu in momentul in care se incepe urmarirea penala, asa cum prevede in prezent Statutul, au declarat sambata, pentru News.ro, surse din conducerea partidului.

Noua forma a statutului este discutata, la ora transmiterii acestei stiri, in sedinta Biroului Politic National, urmand ca draftul sa fie validat, ulterior, in Consiliul National de Coordonare.

Potrivit surselor News.ro, liberalii cu functii in afara partidului, precum cea de presedinte de Consiliul Judetean, isi vor pierde sprijinul politic doar in cazul unei condamnari definitive, si nu in momentul inceperii urmaririi penale.

Modificarea Statutului PNL se discuta in contextul organizarii alegerilor interne din partid.

Liderii PNL au stabilit in sedinta BPN de luni calendarul alegerilor interne: convocarea Consiliului National de Coordonare pentru data de 4 martie, finalizarea alegerilor in organizatiile judetene pana pe 2 mai si organizarea Conventiei Nationale pentru alegerea noii conduceri a partidului in 17 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.