In urma informatiilor aparute in presa potrivit carora presedintele Klaus Iohannis nu va declansa acum referendumul pentru justitie, dar nu a renuntat la ideea unui referendum, pe care il va folosi "ca polita de asigurare pentru salvarea justitiei daca PSD va incerca din nou sa slabeasca legislatia penala sau va ataca institutii cheie din sistemul judiciar", vicepremierul Daniel Constantin sustine ca orice schimbare in zona justitiei va fi facuta la nivelul Parlamentului.
"Nu vreau sa comentez surse, n-am vazut o pozitie oficiala, dar fac o observatie pe care am mai facut-o. Cred ca dupa momentul pe care l-am traversat in ianuarie si inceputul lunii februarie, lucrurile au fost foarte clare. Orice fel de schimbare pe zona de justitie va fi facuta la nivelul Parlamentului.

Comisiile de specialitate — si de la Camera, si de la Senat — am vazut ca deja lucreaza, sunt foarte multi invitati care participa de fiecare data la dezbaterile pe care le organizeaza si sunt convins ca prin acest consens care se poate gasi intre membrii comisiei de specialitate, Comisia juridica, cei care sunt in acest sector, ma refer la CSM si toate celelalte institutii, sunt convins ca pot lucra foarte bine impreuna si orice modificare, fie ca este solicitata de CCR, fie ca este la propunerea unui membru al Parlamentului, va fi promovata numai dupa ce exista consens. E optiunea domniei sale, optiunea constitutionala, noi ne-am facut datoria la nivelul Parlamentului, dansul decide cand vrea sa mearga mai departe", a declarat Daniel Constantin, potrivit digi24.ro, care citeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.