Comisia de statut a PNL se reuneste vineri, la ora 17.00, la sediul central din Modrogan pentru a centraliza toate propunerile de modificare a statutului partidului venite de la liderii din teritoriu si care vor fi inaintate sambata Consiliului National de Coordonare (CNC) pentru aprobare, cele mai importante modificari vizand modalitatea de alegere a presedintelui si a conducerii centrale a formatiunii.

Pana acum s-au conturat doua curente de opinie in ceea ce priveste regulile de alegerile a presedintelui si a conducerii centrale a PNL. Pe de o parte, unii lideri centrali si din teritoriu au propus ca presedintele partidului sa fie alesi de catre toti membrii PNL, in vreme ce altii vor mentinerea sistemului electoral de pana acum, anume ca fiecare judet sa desemneze un numar de delegati la Conventie in functie de rezultatele obtinute la ultimele runde de alegeri.

O alta disputa se poarta asupra faptului daca presedintele, alaturi de secretarul general si de prim-vicepresedinti, sa fie alesi pe baza unei motiuni - un document-program care sa contina principalele directii strategice si angajamente pe care si le ia cel care vizeaza functia suprema in partid. Daca s-ar merge pe aceasta varianta, in cadrul Convetiei ar fi ales doar presedintele si echipa restransa de lideri centrali, urmand ca vicepresedintii sa fie selectati ulterior prin votul membrilor CNC.

Un alt curent de opinie din interiorul PNL militeaza pentru alegerea intregii echipe de conducere in cadrul Conventiei.

Toate propunerile de modificare a stutului pe care le va centraliza vineri comisia de statut vor fi supuse aprobarii Biroului Politic National (BPN) si, ulterior, Consiliului National de Coordonare care se vor intruni sambata la Palatul Parlamentului, scrie News.ro.

Liderii PNL au stabilit in sedinta BPN de luni calendarul alegerilor interne: convocarea Consiliului National de Coordonare pentru data de 4 martie, finalizarea alegerilor in organizatiile judetene pana pe 2 mai si organizarea Conventiei Nationale pentru alegerea noii conduceri a partidului in 17 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.