Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea a declarat miercuri, inaintea ultimului termen din dosarul „Gala Bute”, ca se asteapta sa fie achitata, pentru ca nu crede ca poate fi condamnata pe denunturi mincinoase.

UPDATE- Procurorul DNA a cerut condamnarea fostului ministru Elena Udrea la o pedeapsa cu executare orientata spre maximum prevazut pentru faptele de care este acuzata, respectiv luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

"Se cere condamnarea, dar se cere si achitarea, eu ma astept ca in acest dosar sa fiu achitata. Nu cred ca se pot da condamnari pe denunturi mincinoase, neprobate timp de doi ani cu nimic in instanta”, a spus Elena Udrea, la intrarea in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Intrebata ce detalii ar putea aduce Felix Tataru, care miercuri va fi audiat in calitate de martor, Elena Udrea a spus ca declaratia va fi legata de un aspect al dosarului care nu are relevanta asupra acuzatiilor.

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca ultimul termen din dosarul „Gala Bute”, judecatorii urmand sa il audieze pe Felix Tataru, in calitate de martor, apoi sa asculte pledoariile procurorilor si avocatilor inculpatilor.

La termenul din 15 februarie, avocatul Elenei Udrea a depus la dosar un raport de expertiza psiho-legala, finalizat in decembrie 2016, in care concluziile scrise sunt ale psihologului Tudorel Butoi. In acest raport sunt analizate atat comportamentul Elenei Udrea, cat si ale inculpatilor din dosarul "Gala Bute" care au dat declaratii impotriva ei.

Felix Tataru trebuia sa fie audiat la acel termen, insa acesta a comunicat printr-o instiintare trimisa prin fax la instanta ca este plecat din tara si nu se poate prezenta atunci pentru a da declaratii in calitate de martor. Judecatorii au dispus ca pe numele lui Felix Tataru sa fie emis un mandat de aducere pentru termenul de miercuri, ca sa poata fi audiat.

Audierea lui Felix Tataru la instanta suprema a fost ceruta, la un termen anterior, de avocatul lui Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, scrie News.ro.

Felix Tataru, consultant in campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis si Traian Basescu, a fost audiat si la DNA, in martie 2015, in calitate de martor in dosarul "Gala Bute". Acesta a fost citat atunci sa dea declaratii in fata procurorilor in conditiile in care Ana Maria Topoliceanu ar fi aratat, in denuntul sau, ca sume de bani de la Elena Udrea ar fi ajuns si la Felix Tataru.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Dosarul "Gala Bute" a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015. Procurorii ii acuza de fapte de coruptie pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia si omul de afaceri Dragos Botoroaga.

Printre faptele pentru care acestia au fost trimisi in judecata sunt: luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.