Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, considera fireasca decizia DNA de a trimite la Parchetul General dosarul privind adoptarea ordonantei de urgenta 13/2017.

"PSD nu poate sa faca o evaluare a unei anchete in curs. Vom vedea care sunt probele sau care sunt detaliile pe care le ofera Justitia din acest punct de vedere. Nu stim care sunt lucrurile interne din Ministerul Justitiei. Deocamdata, faptul ca DNA a trimis acest dosar mi se pare un gest oarecum firesc.

OUG 13, stiti foarte bine, si conform punctului de vedere foarte clar pe care l-a dat Curtea Constitutionala, a fost legala si temeinica. Punctul PSD-ului de vedere este acelasi cu cel al Curtii Constitutionale", a afirmat Adrian Dobre, intrebat despre dosarul OUG 13.

CCR insa nu s-a pronuntat pe fondul ordonantei Iordache si nici nu s-a referit la modul cum ea a fost adoptata, ci doar a respins sesizarea Avocatului Poporului, ca inadmisibila, pentru ca intre timp OUG 13 a fost abrogata prin OUG 14.

In ceea ce priveste distrugerea unor probe, asa cum afirma DNA, purtatorul de cuvant al PSD a spus ca, "deocamdata, este doar un zvon".

"Despre distrugerea unor probe, daca aceasta informatie este confirmata de catre Justitie, vom discuta. Deocamdata, este doar un zvon, nu avem niciun fel de date despre acest lucru", a completat purtatorul de cuvant al PSD, conform Ziare.com.

De asemenea, intrebat cum comenteaza PSD faptul ca procurorii DNA au clasat o cauza din dosarul OUG 13, Adrian Dobre a sustinut ca este "un prim pas pozitiv".

"Faptul ca s-a facut aceasta clasare mie mi se pare un prim pas pozitiv. Credem ca cu cat mai repede se clarifica aceste lucruri si sunt clasate, cu atat mai bine pentru evolutia societatii in general, pentru ca Guvernul trebuie sa aiba libertatea de a functiona la capacitate maxima", a afirmat social-democratul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.