Ludovic Orban a declarat, sambata, la Antena 3, ca nu crede ca presedintele Klaus Iohannis se va implica in alegerile interne din PNL intrucat are nevoie de un partid puternic care sa-l sustina in perspectiva alegerilor prezindentiale din 2019, un partid care sa fie condus de catre liderii sai naturali, nu de unii impusi din afara partidului.

”Am convingerea ca presedintele Iohannis nu se va implica in alegerile interne din PNL. Klaus Iohannis are nevoie de un PNL puternic si recredibilizat care sa aiba cu adevarat infrastructura si resursele umane pentru a putea sustine candidatura la alegerile prezidentiale din 2019. Revenirea PNL in scorul sau natural, de peste 30%, nu poate fi facuta decat daca membrii PNL sunt lasati sa-si aleaga liber liderii naturali. Daca nu vor fi alesi liderii care sunt perceputi ca atare, si la baza partidului si in afara lui, si vor ajunge altii lideri care nu se bucura de sprijin in baza partidului, asta va avea consecinte extrem de grave asupra functionarii partidului”, a declarat Ludivic Orban.

El a apreciat ca numele presedintelui Iohannis a fost invocat deseori, in mod nejustificat, pentru impunerea unor decizii in interiorul partidului, decizii luate de persoane care au pretins ca vorbesc in numele lui Iohannis.

”Presedintele Iohannis este un presedinte noninterventionist. El nu s-a implicat in deciziile curente ale PNL, in ciuda a ceea ce se spune, fara nicio proba, ca s-ar fi implicat. A lasat ca PNL sa-si ia deciziile in mod autonom. Cu toate astea, de multe ori ca sa legitimeze anumite decizii, unii care veneau cu diverse propuneri au incercat sa creeze aceasta impresie, ca deciziile ar veni de sus”, a spus Orban.

Intrebat daca regreta faptul ca s-a retras din cursa pentru sefia PNL in 2014, si implicit pentru presedintie, in favoarea lui Klaus Iohannis, Orban a raspuns negativ. ”Nu, sub nicio forma nu regret. Nu am ca obiectiv de cariera sa candidez la presedintia Romaniei (...) In campania electorala pentru presedintia Romaniei cred ca am fost unul dintre cei mai hotarati si categorici sustinatori ai presedintelui, mai ales in turul II”, a conchis Ludovic Orban.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Ludovic Orban si-a anuntat, pe 13 februarie, in sedinta Biroului Politic National al partidului, candidatura la presedintia PNL, declarand ca isi doreste ca formatiunea din care face parte din 1990 sa ajunga forta politica dominanta in Romania, PNL sa aiba un parteneriat ”onest” si ”transparent” cu presedintele Iohannis, iar alegerea liderului formatiunii sa fie facuta de catre toti membrii.

”Mi-am depus candidatura la functia de presedinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter si identitate, forta si credibilitate. Ca presedinte al PNL, vreau sa fiu garantul unitatii, coeziunii interne a PNL, iar obiectivul meu principal este sa transform in bine PNL astfel incat sa putem sa castigam toate competitiile electorale impotriva PSD. Vreau ca PNL sa devina forta politica dominanta in societatea romaneasca, sa reprezinte Romania dinamica, Romania civilizata, Romania oamenilor care traiesc cinstit pe propriile picioare din munca lor, din afacerea lor, din proprietatea lor, din competentele si talentele pe care le au”
, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

El a spus ca vrea ca PNL sa functioneze fara amestec din afara partidului, dar ca isi doreste un parteneriat cu presedintele Iohannis.

”PNL trebuie sa traiasca pe propriile picioare, trebuie sa ia deciziile in conformitate cu asteptarile din societate si in conformitate cu vointa exprimata de membrii partidului de la baza. In acelasi timp insa, intre PNL si presedintele Iohannis va trebui sa existe un parteneriat onest, transparent, cinstit care sa ajute Romania sa mearga inainte”, a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.