Premierul Sorin Grindeanu a declarat, intr-un interviu pentru TeleNova, ca hashtagul ”rezist” i se potriveste cata vreme guvernul pe care il conduce va fi lasat sa aplice programul de guvernare.

”Atata timp cat vom fi lasati in pace sa facem aceste lucruri (cele prevazute in programul de guvernare - n.red.), #rezist mi se potriveste. Eu incerc sa linistesc lucrurile. Poate ca acum o sa se iasa in strada ca sa se respecte anumite decizii definitive ale instantelor din urma cu doua zile sau trei. Legea este pentru toata lumea”, a declarat Sorin Grindeanu, referindu-se la recenta hotarare judecatoreasca prin care presedintele Iohannis a pierdut unul din imobilele pe care le detinea in Sibiu.

Intrebat daca absenta sa de la recentul bilant al DNA pe anul 2016 arata o antipatie pentru procuroru-sef al acestei institutii, Laura Codrusa Kövesi, Grindeanu a raspuns negativ. ”Nu despre asta-i vorba. Am vorbit cu dansa la telefon de doua ori saptamana aceasta. Atunci cand m-a invitat, dar numa aflam in cladirea Guvernului si nu stiam exact programul, iar joi la ora 11 am avut sedinta de Guvern si dupa aceea am intrat in programul de investire al noilor ministri. Guvernul a fost reprezentat la bilant de ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall”, a precizat premierul.

Magistratii Curtii de Apel Pitesti au repins, miercuri dupa-amiaza, contestatia in anulare facuta de catre Klaus si Carmen Iohannis, dupa ce acestia au pierdut, prin sentinta a Curtii de Apel Brasov, un imobil din centrul municipiului Sibiu.

In plus, cei doi trebuie sa achite cheltuieli de judecata catre mai multi dintre intimatii din proces.

Presedintele Klaus Iohannis respecta deciziile instantelor de judecata si s-a conformat deciziei instantei inca din noiembrie 2015, a declarat, miercuri, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a repins contestatia in anulare facuta de catre Klaus si Carmen Iohannis, in privinta imobilului din centrul municipiului Sibiu.

”Presedintele Klaus Iohannis respecta deciziile instantelor de judecata. Presedintele Romaniei a luat act de hotararea civila a Curtii de Apel Pitesti de astazi. Presedintele s-a conformat deciziei instantei inca din noiembrie 2015, cand a fost pronuntata decizia irevocabila de catre Curtea de Apel Brasov”, a declarat Dobrovolschi.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.