Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Romania TV, ca seful statului ar trebui sa "cumpaneasca cu multa intelepciune” inainte de a lua o decizie in privinta referendumului pe Justitie.

"Nu stiu, dar eu sper sa cumpaneasca bine si atitudinea de azi ma face sa sper ca va cumpani si cantari cu multa intelepciune inainte de a lua o decizie. Dincolo de acest referendum, posibil sau nu, cred ca foarte important este sa genereze o discutie serioasa intre liderii politici, poate fi sub patronajul presedintelui, pentru a se realiza o intelegere privind calea de urmat in multe domenii, lucru care trebuia sa fie facut de mult. Nu e prea tarziu. E tarziu, dar nu este prea tarziu", a afirmat liderul social democrat, citat de dcnews.ro.

Plenul reunit al Parlamentului a dat aviz favorabil pw 13 februarie cu unanimitate de voturi, pentru referendumul declansat de catre presedintele Klaus Iohannis pe tema justitiei.

Avizul asupra cererii de convocare a referendumului a fost acordat fara modificari fata de raportul Comisiei juridice.

Dupa acest vot, presedintele Klaus Iohannis va putea declansa procedurile privind referendumul si va trebui sa stabileasca si intrebarea care va aparea pe buletinele de vot. Avizul a fost dat cu o zi inaintea expirarii termenului de 20 de zile in care Parlamentul se putea pronunta inainte ca acceptul sa fie considerat tacit.

Citeste si: Dragnea: Am constatat ca Iohannis a avut o atitudine civilizata si normala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.