Senatorul PMP Traian Basescu sustine necesitatea infiintarii unei comisii in care sa fie reprezentate toate partidele parlamentare si care sa aiba drept scop aducerea Codului penal si a Codului de procedura penala la zi, inclusiv prin introducerea prevederilor Directivei 343 a Uniunii Europene.

'Ar trebui sa faca o comisie de aducere a Codurilor (penal si de procedura penala - n.r.) la zi si de introducere a Directivei 343 a UE in legislatie, in Coduri. (...) Este primul lucru care trebuie facut. Sigur, avem Comisia juridica. Eu propun public, o sa discut si cu liderii majoritatii, trebuie facuta o comisie imediat, cu reprezentare din toate partidele, sa nu mai mearga: noi suntem PSD, majoritari, si orice ar propune altcineva, ramane ca noi. O reprezentare - cate un reprezentat din fiecare partid parlamentar si ajustate imediat Codurile, introdusa imediat directiva pentru ca suntem obligati sa introducem pana la 1 aprilie. Si vorbit despre nevoia de a avea stat de drept, nu stat politienesc, pentru ca au deviat', a declarat Basescu, joi seara, la Romania Tv.

Acesta a tinut sa sublinieze ca respectiva comisie ar trebui sa aiba termen doua saptamani pentru a lucra, urmand ca apoi sa inainteze Comisiilor juridice un punct de vedere.

'Trebuie facuta o comisie care sa lucreze neutru din punct de vedere politic, dar cu oameni politici, pentru ca nu e treaba doamnei Kovesi legislatia. Nu as spune neutru politic, poate a fost gresita formularea, ci neutra din punct de vedere al majoritatii, agreata de toata lumea, pentru ca fara participarea tuturor partidelor, va fi o mare harmalaie cu definim abuzul in serviciu, sa fie implicate toate partidele parlamentare. Dupa ce ajung la o concluzie si spun 'asta este punctul nostru de vedere', al acestei comisii care a lucrat doua saptamani - ca nu trebuie lungita treaba, avem in Constitutie 45 de zile pentru modificarea articolelor neconstitutionale. Deci, in doua saptamani, aceasta comisie trebuie sa dea Comisiei juridice punctul de vedere', a mai spus Basescu conform HotNews care citeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.