Magistratii Curtii de Apel Pitesti se pronunta, miercuri, in dosarul privind casa familiei Iohannis din Sibiu, pierduta definitiv in urma procesului de la Curtea de Apel Brasov, impotriva deciziei familia presedintelui formuland o contestatie in anulare.

UPDATE 15:53. Magistratii Curtii de Apel Pitesti s-au pronuntat, astazi, in dosarul privind casa familiei Iohannis din Sibiu, pierduta definitiv in urma procesului de la Curtea de Apel Brasov. Familia presedintelui a formulat o contestatie in anulare impotriva acestei decizii, insa instanta a respins-o. Astfel, familia Iohannis pierde definitiv una din casele pe care le detine in Sibiu

In plus, cei doi trebuie sa achite cheltuieli de judecata catre mai multi dintre intimatii din proces.

”Respinge contestatia in anulare. Obliga contestatorii la plata cheltuielilor de judecata in suma de 1.700 lei catre intimata Antonescu Elisabeta si 1.700 lei catre intimatii Oarga Ioan, Oarga Ioan Adrian, Oarga Steluta Ancuta. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica azi 22.02.2017”, este solutia Curtii de Apel Pitesti, publicata, miercuri dupa-amiaza, pe portalul instantelor de judecata din judetul Arges.


In urma cu o saptamana, la Curtea de Apel Pitesti s-a judecat procesul privind imobilul situat pe strada Nicoale Balcescu, la nr. 29, in Sibiu, magistratii argeseni amanand pronuntarea pentru miercuri, 22 februarie.

Imobilul cu numarul 29 de pe strada Nicolae Balcescu din centrul Sibiului, din care sotii Iohannis au cumparat jumatate la inceputul lunii iunie 1999, a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora casa a ajuns in proprietatea statului roman.

In anul 1997 casa a fost cumparata de chiriasi, iar in 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat imobilul au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns in proprietatea familiei presedintelui, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea, iar fostii chiriasi au cerut in instanta anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Brasov, iar la jumatatea lunii noiembrie 2015 presedintele Klaus Iohannis a facut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Brasov, care a mentinut decizia Tribunalului Brasov.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Carmen si Klaus Iohannis au cerut atunci stramutarea dosarului, transmite Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.