Statul de drept lipseste din retorica PSD-ista, ba chiar este un inamic si este caricaturizat, crede politologul Cristian Pirvulescu. El a adaugat ca statul de drept a fost unul din instrumentele care in ultimii zece ani a redus nivelul saraciei cu 12%.

Politologul Cristian Pirvulescu a spus ca mitingul de sustinere al PSD de la Pitesti a fost „o testare a pietelor media si politice”. „Dupa 31 ianuarie nu era deloc interesant sa te declari sustinator al PSD, acum isi revendica apartenenta la PSD si asa incearca sa restabileasca raportul de forta”, a precizat el.

Intrebat daca e un fir rosu intre evenimentele de la Pitesti si intalnirea lui Liviu Dragnea cu primarii din tara, politologul a spus ca da. „Cred ca a fost un experiment in mare masura local. Organizatiile incep o concurenta in legatura cu mobilizarea activului de partid pentru a demonstra sustinerea guvernului si in special fata de Dragnea”, a mai spus Cristian Pirvulescu.

El a adaugat ca la mitingul PSD de la Pitesti nu s-a auzit de stat de drept.

„Statul de drept lipseste total din retorica PSD-ista. Din contra, statul de drept este inamicul si este caricaturizat prin binom, DNA si SRI, care ataca suveranitatea nationala a Romaniei”, a declarat Cristian Pirvulescu.

„Doar ca ce s-a intamplat in ultimii zece ani nu s-a mai intamplat in Romania niciodata. Romania a cunoscut un progres extraordinar in cei zece ani, este vorba de o scadere cu 12 procente a nivelului de saracie. Efectele aderarii la UE au fost cat se poate de importante. Statul de drept a fostul unul din intrumentele care au dus la aceste beneficii”, a precizat politologul la Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.