Directorul general al Aeroportului International "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, David Ciceo, a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, informeaza Directia Nationala Anticoruptie intr-un comunicat de presa citat de HotNews.

Inculpat in acelasi dosar este nimeni altul decat omul de afaceri Ioan Bene, cel care i-ar fi dat lui Ciceo, sub forma de mita, o vila, in cartierul rezidential Buna Ziua, scrie Actual de Cluj.

In acest dosar, procurorii DNA Cluj au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui David Ioan Ciceo, director general la RA Aeroportul International "Avram Iancu" Cluj Napoca, fiind acuzat de luare de mita, si Ioan Bene, administrator al unei societati comerciale, acuzat de dare de mita.

Ancheta care l-a vizat pe directorul Aeroportului clujean a fost declansata inca din martie, 2014, disjunsa fiind din dosarul de coruptie care-l implica pe fostul presedinte al Consiliului Judetean, Horea Uioreanu. Bene i-a fi dat mita lui Uioreanu, insa, i-ar fi dat si lui Ciceo, arata procurorii DNA.

Actual de Cluj scrie ca noua pista a Aeroportului Clujean a fost construita cu peste 44 de milioane de euro. Mai exact, contractul prevedea lucrari in valoare de 34 de milioane de euro, iar Aeroportul clujean a semnat acte aditionale care i-au adus firmei Napoca Constructii (conduse de Ioan Bene), inca 10 milioane de euro in plus.

Potrivit sursei citate, in favoarea firmei Napoca ar fi fost trucate o intreaga licitatie, ce viza lucrarile pentru constructia platformei de stationare a aeronavelor (asa numitul proiect APRON). Administratia judeteana, prin Comisia Tehnica, aprobase pentru APRON o valoare de 1,2 milioane de euro, iar Aeroportul a executat alte studii care relevau costuri de aproximativ 4 milioane de euro, beneficiara fiind firma de constructii Napoca.

Procurorii il acuza pe directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, ca, pentru a le facilita obtinerea de fonduri publice celor de la Napoca, ar fi primit mita o vila de 300 de metri patrati, din cartierul clujean Buna Ziua, care a ajuns in proprietatea parintilor lui David Ciceo, prin Alin Banceu, fost fotbalist, omul de incredere al lui Ioan Bene. Firma de constructii a lui Bene ar fi executat inclusiv finisajele in interiorul acestei casei.

Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

David Ciceo este directorul Aeroportului clujean de peste 22 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.