Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca miercuri va avea loc o sedinta a coalitiei de guvernare in care se vor stabili cele doua nominalizari pentru functiile de ministru al Justitiei si ministru pentru IMM-uri.

"In cursul saptamanii viitoare, trebuie sa se stabileasca aceste doua nominalizari, sa fie aprobate si in structurile politice ale coalitiei si trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de presedintele Iohannis.

Am vorbit cu domnul prim-ministru in seara aceasta, urmeaza sa vorbesc si cu domnii Tariceanu si Daniel Constantin, miercuri sa avem o sedinta a coalitiei in care sa discutam despre aceste propuneri si, poate tot miercuri, in cele doua structuri politice ale celor doua partide sa le aprobam, urmand sa dam drumul la celelalte proceduri legale si constitutionale.

Prim-ministrul s-a gandit la unele variante, ne-am gandit si noi la unele (...) ", a spus Dragnea duminica, la Romania TV.

El a adaugat ca pentru cele doua portofolii trebuie avute in vedere cateva lucruri.

"Pentru Justitie, trebuie sa fie un ministru care sa aiba un CV foarte bun, greu de contestat, care sa aiba capacitatea sa relationeze cu institutii internationale, sa aiba si experienta in domeniul asta, sa aiba stiinta Constitutiei si a deciziilor Curtii Constitutionale, sa aiba, de asemenea, capacitatea de a genera, de a coordona si de a duce la final o dezbatere serioasa, nu prelungita la infinit, in care sa se discute despre toate problemele legate de legislatia din acest domeniu. (...)

In ceea ce priveste ministrul pentru IMM-uri, trebuie sa fie un om cu o oarecare greutate politica, un ministru care sa inteleaga mediul de afaceri, sa aiba experienta de a fi condus institutii, care sa poata sa comunice foarte bine si care sa aiba capacitatea ca in fiecare zi sa faca lucruri, pentru ca este unul din ministerele in care in fiecare zi trebuie sa se intample lucruri.

De asemenea, sa aiba o capacitate foarte mare de relationare, pentru ca daca nu saptamanal, cel mai tarziu la doua saptamani, trebuie sa aiba intalniri cu reprezentantii mediului de afaceri", a aratat liderul PSD citat de Ziare.com.

Dragnea a mentionat ca ministrul Justitiei poate fi ales atat dintre oamenii politici, dar si dintre independenti, daca indeplineste conditiile amintite de el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.