Cei 56 de edili au trimis o scrisoare catre presedintele PSD, Liviu Dragnea, in care isi arata sprijinul atat fata de Guvernul Grindeanu, cat si fata de conducerea nationala a PSD, scrie News.ro.

Totodata, primarii PSD de Iasi solicita schimbarea lui Mihai Chirica de la conducerea organizatiei judetene a filialei.

”Ne delimitam in totalitate de cele declarate de presedintele interimar al organizatiei judetene Iasi a PSD. Ne declaram sustinerea atat fata de guvernul condus de Sorin Grindeanu cat si fata de conducerea centrala a partidului si de presedintele Liviu Dragnea. Propunem retragerea delegarii pentru functia de pesedinte interimar al organizatiei judetene a domnului primar Mihai Chirica, cu pastrarea calitatii de membru PSD”, se arata in scrisoarea semnata de cei 56 de edili PSD din judetul Iasi.

Acestia mai spun ca Mihai Chirica a adus prejudicii grave la adresa PSD, prin declaratiile critice facute in ultima perioada la adresa conducerii partidului.

PSD are 63 de primari in judetul Iasi.

Tot vineri, primarul PSD al comunei iesene Holboca, Gheorghe Stefurac, a anuntat ca nu este de acord cu retragerea sprijinului politic in cazul presedintelui interimar al PSD Iasi, Mihai Chirica, spunand ca nu aproba o astfel de actiune si ca acum partidul trebuie sa se concentreze ”pe actul de guvernare” si sa recastige increderea electoratului ”prin actiuni concrete”.