Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni, la Parlament, ca proiectul de declaratie pe care l-a sustinut in Birourile Permanente reunite vine sa precizeze „pozitia Senatului in arhitectura constitutionala a statului”, fiind nevoie ca opinia publica sa inteleaga ca Parlamentul este „unica autoritate legiuitoare din Romania si alte ingerinte in activitatea aceasta nu pot fi acceptate”.

„Proiectul de declaratie este la dispozitia dumneavoastra. In esenta, foarte pe scurt, el vine sa precizeze intr-un fel pozitia Senatului in arhitectura constitutionala a statului, mai ales dupa deciziile Curtii Constitutionale care nu fac decat sa intareasca rolul Parlamentului ca unic for legislativ”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului a sustinut ca este nevoie ca opinia publica sa inteleaga ca Parlamentul este „unica autoritate legiuitoare din Romania si alte ingerinte in activitatea aceasta nu pot fi acceptate”.

„De asemenea, este de subliniat, pentru ca am vazut ca sunt institutii si persoane, si aici ma refer la CSM si la presedintele Iohannis care par sa nu cunoasca suficient Constitutia si principiul controlului si echilibrului reciproc al puterilor in stat, cat si principiul separatiei puterilor in stat, cred ca este nevoie in acest moment de o clarificare pentru opinia publica care trebuie sa inteleaga ca Parlamentul este unica autoritate legiuitoare din Romania si alte ingerinte in activitatea aceasta nu pot fi acceptate, asa cum este precizarea CCR”, a completat senatorul ALDE.

Tariceanu a mai spus ca, la urmatoarea sedinta a Birourilor Permanente Reunite, se va stabili punerea in dezbatere a declaratiei pentru a fi ulterior adoptata in plenul reunit, scrie News.ro.

„In Biroul Permanent, eu am prezentat acest proiect de hotarare, au fost o serie de colegi care au cerut un timp de analiza, de dezbatere in grupurile parlamentare, cu care am fost cu totii de acord. Cu proxima ocazie, la sedinta de Birou Permanent se va stabili punerea in dezbatere si adoptare sau spre adoptare ca declaratie a Parlamentului”, a conchis Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a propus conducerii Parlamentului ca plenul reunit sa adopte o declaratie in care sunt criticate CSM, Ministerul Public si presedintele Romaniei, dupa decizia CCR privind OUG 13, si prin care Parlamentul isi "reafirma suprematia politica". Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a cerut amanarea acestei dezbateri.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Informatiile privind aceasta propunere nu au fost prezentate oficial la finalul reuniunii Birourilor Permanente reunite, ci au fost facute publice de catre secretarul Camerei Deputatilor Cristian Ghinea (USR), pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.